Skip to content Skip to footer

Brut Pezsgő, Hernyák Birtok

Ft7.500.00

Hernyák Tomival februárban készítettem egy rövidebb lélegzetvételű interjút a Vince Magazin idei, márciusi lapszámához. Rövidebb, sajnos, mert azt hiszem még órákig tudtam volna kérdéseket feltenni neki – viszont ilyen ez a print magazinnak való írás: a print terjedelem eléggé adott. Nem a cikk megírása tartott hosszú idejig, hanem húzni belőle olykor egész bekezdéseket úgy, hogy még üljön minden mondat a helyén. Na de vissza a pezsgőhöz! 2020 óta eredetvédett termék az Etyeki Pezsgő, az első tételek pedig idén debütálnak. Kötelező a minimum 24 hónapos érlelés, ami mindenképpen egy új színfolt a honi palettán, pláne úgy, hogy két champagne-i szőlőfajta (pinot noir, chardonnay) mellett csupán további két szőlő megengedett ezekben a pezsgőkben (pinot blanc, pinot gris). Ezekből pedig mind van ebben a most kóstolt utolsó fecskében, ami még nem Etyeki Pezsgő, csupán etyeki pezsgő. Kellemes, körtés, citrusos, őszibarackos aromák, alakuló érlelési jegyek, kényeztető buborékok. Lendületes korty, elég jól itatja magát; igazán ígérezes kezdet a jövő pezsgő terveihez.

Leírás

Pincészetünk legnagyobb kihívása, maga a valóra vált álom. Húszon éve dédelgetjük az álmunkat, hogy Etyek történelmileg is elismert termékét, a pezsgőt, a birtokunkon is életre keltjük.
Chardonnay, Pinot Noir és Pinot blanc házasítása egyenlő arányban. Véleményünk szerint ezek a fajták képesek életre kelteni Etyeken is azt a pezsgő karaktert, amit méltán szeret a világ.
Érlelésből származó jegyek, keksz, croissant, briós, vajasság. Krémes habzás, hosszantartó buborékok jellemzik.
Fogyasztása a könnyed előételeken túl, a halas, tengeri herkentyűs ételek mellé fokozottan ajánlott, de egy kevésbé édes desszert mellé is kiváló választás lehet.
The greatest challenge of our winery, a dream come true. For twenty some years, we have been cherishing our dream of bringing Etyek’s historically renowned product, sparkling wine, to life on our estate.
Chardonnay, Pinot Noir and Pinot Blanc, blended in equal proportions. We believe these grapes in Etyek are able to provide the sparkling character that the world so deservedly loves.
Ageing notes of biscuits, croissant, brioche and butteriness. Characterised by creamy sparkles and long-lasting bubbles.
In addition to light appetisers, it is highly recommended with fish and seafood dishes, but it can also be an excellent choice with desserts that are not overly sweet.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Brut Pezsgő, Hernyák Birtok” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…