Skip to content Skip to footer

Chardonnay Pezsgő Brut, Kislaki

Ft5.500.00

Kezdem a rossz hírrel: ahogy elnézem, már csak pár palack elérhető ebből a pezsgőből. Elnézést, PEZSGŐből. Az elmúlt jó pár év attól hangos idehaza, hogy boldog-boldogtalan pezsgőt készít (nagyjából bármiből, ami a keze ügyébe kerül, vagy simán csak csendes bornak alkalmatlan), így bizony, az ember a kelleténél gyakrabban fut bele többnyire csak ügyes próbálkozásokba. Miközben magában azért a nagy champagne-i pezsgőélményt keresi, mert tudatalatt egy prosecco esetében is többnyire ez az etalon.
Légli Géza, alias Kislaki pezsgőjében viszont nem kell keresni, mert benne van mindaz, amit az ember egy pezsgőtől elvár. Kellemes, bizsergető buborékozás, elegáns, feszes struktúra, kellemes gyümölcsösség (alma, körte, birs) ásványos, sós keretbe foglalva, a háttérben megbúvó kekszességgel, érlelési jegyekkel. Ezt a pezsgőt egyszerűen jó inni önmagában is, a véletlen azonban úgy hozta, hogy tonhal gravlax mellé bontottuk fel (nem tudom létező étel-e, nyers tonhal és kapribogyó házassága), amellyel még tökéletesebb összhangot alkotott. 90/100p

Leírás

Az ELSŐ SAJÁT tradícionális palackos erjesztésű pezsgőnk, Matacs dűlő chardonnay szőlőjéből. Illatában lédús, zamatos gyümölcsök – őszibarack, alma, trópusi gyümölcsök, kajszi – kóstolva virágos, citrusos, mézes, majd izgalmasan ásványos. Könnyen iható és szerethető pezsgő. Készült 1700 palackkal.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Chardonnay Pezsgő Brut, Kislaki” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…