Skip to content Skip to footer

Colore Rosso, Bibi Graetz

Ft88.025.00

Bevallom, kicsit vakon voltam Bibi Graetz borainak kóstolásakor: bár próbáltam utánanézni, hogy kicsoda is Bibi, és miért nem hallottam eddig róla, idő hiányában releváns kutatómunka nélkül mentem el a Borvilag.hu toszkán kóstolóreggelére. Megjegyzem, én imádok borokat reggel kóstolni, mert ha olyan az élmény, az bearanyozza az egész napomat. Mire ezt a jegyzetet írom, addigra persze tudom, hogy Bibi Graetz egy művészcsaládból származó különc borász, akinek a borait megszerezni és beszerezni egyáltalán nem könnyű – szükséges hozzá a megfelelő szakértelem, a kellően mély pénztárca és a szerencse. Egyes tételeit például csak a La Place de Bordeaux elnevezésű kvázi bortőzsdén lehet csak megvételezni. Hogy Bibi Graetz ennyire tehetséges lenne? Nos, lehet, ehhez évekig kell figyelni a munkáját és kóstolni rendszeresen a borait. Amelyek közül kiemelkedik ez a Colore.

A 2020-as évjárat 80 éves tőkékről szüretelt 100% sangiovesét takar, és mivel ez a fajta egyébként közel áll a szívemhez, nem is okoz különösebb gondot, hogy megbarátkozzak vele, vagy hogy tudjam, mi az amit keresek benne. Meggyet, cseresznyét, paradicsomot, balzsamosságot, kávét és avaros-földes-gombás jegyeket. Érkeznek is, a korty szépen betölti a szájat és kellemesen hömpölyög le az ember torkán, míg az utóíz sokáig ott marad. Persze, 2023-ban 2020-as sangiovesét inni őrültség. De hát Bibi is eléggé az, amit jól tükröz a bor borsos ára. Hogy megéri-e a pénzét? Nehéz kérdés. Annyi bizonyos, hogy ilyen vastag bankókötegért csalódást nem okoz, és finnyás, különlegességet kereső fogyasztók esetében nyitott kapukat dönget. 93p/100

Leírás

“A ‘Colore’ az első szerelmem, a régi szőlőtőkék iránti szeretetem, amelyek képesek hihetetlen és világszínvonalú borokat teremteni. A 2020-as év melegebb volt a megszokottnál és ennek egy igen erős évjáratot köszönhetünk. A régi szőlőtökék és a magaslati levegő kombinációja varázslatos eredményt hozott. A bor életteli, amelyben az évjárat ereje és a mi tőkéink eleganciája tökéletesen harmonizálnak. A kör lezárult, azt hiszem ezévben a valaha volt legjobb Corole-t készítettük.”
Bibi Graetz

További információk

Kóstolás dátuma:

2023. február

Évjárat:

2020

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Colore Rosso, Bibi Graetz” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…