Skip to content Skip to footer

Grand Cuvée, Domaine Lepovo

Ft12.000.00

Két hónapig nézegettük a szekrényen, hogy felbontsuk-e, mivel névre szóló palackot kaptam a pincészettől. Eredetileg úgy képzeltem, hogy készítek hozzá tavče-gravčét, hiszen ha valamivel passzolni fog, akkor az a tradicionális macedón étel, a sütőben sült paradicsomos bab, aztán ez az ötlet feledésbe merült.
Minden pozitív előítéletet félretéve ez egy kiváló házasítás, amelyben biztosan lehetne hibát találni, de talán nem érdemes keresni. Benne van minden, amitől a vranec szőlőfajta szép, a vad fekete csikót pedig szépen szelidítí a cabernet sauvignon és a merlot. Elegáns, buja fekete bogyós gyümölcsökkel, dohánnyal, finom taninnokkal, füsttel, földes jegyekkel, és még napestig sorolhatnám. Egy abszolút nagybetűs bor, amiből sajnálom, hogy csak egy palackkal volt itthon.

Leírás

This perfectly balanced blend of Vranec, Cabernet Sauvignon and Merlot exhibits pronounced dried plum and black cherry aromas combined with sweet spices and subtle hints of coffee and tobacco.
The sweet sensation felt on the nose, reflects further on the taste, which is dominated by sour cherry and red currant with a lingering aftertaste.
The recommended serving temperature is 16-18˚C, suggested pairing with all kinds of roasted lamb dishes.

További információk

Évjárat:

2015

Szőlőfajta:

60% vranec, 25% cabernet sauvignon, 15% merlot

Kóstolás dátuma:

2021. november

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Grand Cuvée, Domaine Lepovo” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük