Skip to content Skip to footer

Grand Reserve Brut Nature Magnum, Fehérvári Borbirtok

Ft18.000.00

Magnum, mert egy palack soha nem elég! A mérsékelt alkoholfogyasztás önjelölt képviselői most nézzenek félre: hányszor van, hogy felbontunk egy palack pezsgőt, akárcsak ketten is, ami sokkal gyorsabban kiürül, mint hogy kifogyunk a témából?! Valószínűleg erre is gondolhattak a honi méthode traditionnelle pezsgőkészítés hazai nagy reformerei, amikor tavaly majdhogynem egy napon dobták piacra magnum kiszerelésű palackjaikat. Meg persze arra is, hogy a nagy kiszerelés hatással van az aromatikára is, vagyis, életbe lép a magnum-hatás. Ennek azt nevezzük, hogy a palack nyaka ugyanolyan szűk egy 0,75-ös és egy 1,5 literes palack esetében, azonban az űrtartalom más, így ugyanannyi oxigén mellett más (a magnum esetében több és jobb) folyamatok zajlanak le egy üvegben.
A Fehérvári Borbirtok újabb és újabb termékeit mindig örömmel veszem kézbe, vagy olvasok róluk, ugyanis olyan szerencse ért, hogy még azelőtt kóstoltam az első évjáratot (degorzsálatlanul), hogy piacra került három hónappal később. Ilyen előélettel persze, hogy jó látni, ahogy szépen lassan felnőnek a Sauska és a Kreinbacher mellé, miközben nem kell szégyenkezniük a minőség miatt. Ez a magnum palack furmint alapú, tetten érhetőek benne az általam oly kedvelt kenyeres jegyek, a furmintnak és Somló ásványos talajának köszönhetően egyszerre szikár, penge, és ha betekintünk a felszín mögé, akkor azt is látjuk, hogy körtés, citrusos, zöld almás – kedves. Szerintem elbír még némi palackos érlelést is, de ha most isszuk, akkor sem járunk rosszul vele.

Leírás

Grand Reserve Brut Nature Magnum pezsgőnk üde illatában megjelenik a tradicionális pezsgőkre jellemző pirított kenyérhéjas jelleg, amit a Furmint citrusos, nyári almás jegyei tesznek egésszé. Légies könnyedségét élénk savak gazdagítják, hosszú utóízében pedig tetten érhető a Somló ásványossága is.
Kortya egyszeriben frissítő és selymes, akár a hajnali szellő simogatása hazafelé menet egy átmulatott éjszaka végén.

További információk

Kóstolás dátuma:

2023. augusztus

Szőlőfajta:

csomorika

Évjárat:

2022

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Grand Reserve Brut Nature Magnum, Fehérvári Borbirtok” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…