Skip to content Skip to footer

Rajnai Rizling, Kősziklás Borászat

Ft2.000.00

Nem ismertem a Neszmélyi borvidéken tevékenykedő Kőszikás Borászatot, azonban egy baráti ajánlás és egy VINCE Magazinos borvidéki gyártás kapcsán ellátogattam hozzájuk. Emmer Szabolcs humora és baráti fogadtatása, a borterasz pazar kilátása levett a lábamról, és maga Neszmély is egyértelműen feliratkozott a bakancslistás helyek közé. Ezzel nem vagyok egyedül, Szabolcs ugyanis azt mondja, hogy a boraikat helyben adják el, a borteraszukra nyáron csúcsidőben már foglalással sem lehet bejutni. 90 hektárjuk van, készletük is akad tehát bőven.
Úgyhogy most itthon szondázom a kapott palackokat, elsőként egy 2021-es Rajnai Rizlinget nyitottam. Friss, kellemes, illatában is rajnais, a nem túl hivalkodó maradékcukor pedig jóízűen marasztal és fogja a kezem, hogy töltsek még egy pohárral. Tökéletes választás nyárra mindazoknak, akik már nyakig merültek az egyenízű magyar rozék tengerében, a könnyedre hangolt olaszrizlingeket pedig túl snassznak tartják egy teraszos ücsörgéshez.
A bornak viszont egy hibája mégiscsak van: talán a fentebb említett túljelentkezés az oka, hogy a marketingbe szemmel láthatóan kevesebbet invesztálnak Szabolcsék. A honlapon 2016-os palackfotójú rajnai fut, a leírás már a királylánykáé. Ezt, amit én használtam, az internet tengeréből halásztam, de maga a bor azért már nem így néz ki, inkább csak hasonlít. Az árat jobb híján tippeltem.

További információk

Évjárat:

2021

Kóstolás dátuma:

2022. június

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rajnai Rizling, Kősziklás Borászat” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük