Skip to content Skip to footer

Pixu Kadarka, Gilvesy

Ft6.150.00

A jó vörösborok a gyengéim, legyenek frissek, fiatalosak, üdék, vagy nehéz tanninbombák: nálam mindegyik betalál, ha, visszakanyarodok a kezdethez: jó. Ez a kadarka pedig nemcsak hogy jó, de egyenesen kiváló! Biztosan nem csak én vagyok vele így, a Gilvesy Pincészetnél ugyanis jelenleg hiánycikk. Mondjuk elég limitált mennyiség is készül belőle.
Kecskeméti klónból szüretelt szűztermés, műanyag kádas erjesztés és kézi csömöszölés után tojásban érlelődött készre. Az ültetvény a ház alatt fekszik közvetlen, így bizonyára élményfokozó hatással bír, hogy éppen az új zöldellő évjáratban gyönyörködünk, miközben apró kortyokban fogyasztjuk. Intenzív illatában meggy mellett dohányos beütéssel, kis marcipánnal indít, amely mellé felsorakoznak bőszen a fűszerek. A kortyot is ők vezérlik, amelyet a piros bogyós gyümölcsök szépen szelidítenek meg. Nagyívű korty, éjszakába nyúló lecsengés, vastag, ám mégis jóivású, szerintem a maga nemében hibátlanul elkészített bor, amelynek kóstolása után a szekszárdi termelők jobb lesz, ha más szőlőfajtát tűznek zászlajukra.  91/100p

Leírás

Málna, meggy, hecsedli, fűszerek. Új ízek a Szent György-hegyről. A furmint mellett másik kedvencünk a Pixu sorozatból, egyben a birtok legkisebb tétele, Robert egyetlen kékszőlőjéből. Pincehidegen, nagy pohárból hozta a legjobb formáját.

További információk

Kóstolás dátuma:

2023. augusztus

Szőlőfajta:

kadarka

Évjárat:

2021

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pixu Kadarka, Gilvesy” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…