Skip to content Skip to footer

Tarczal Hárslevelű, Kikelet, 2022

Ft5.700.00

A tavasz palackba zárva. Virágok, madárcsicsergés, a jövőben bizakodó bimbózó szerelmek. 

Bár Tokajban, vagy Tokajból a furmint futott be igazán nagy karriert, személy szerint én jobban kedvelem fajtaborként a hárslevelűt. Könnyebb is érteni, gyorsabban lopja be magát az ember szívébe, a furmintot is szépen színesíti (titokban persze). Kedvesebb – persze lehet, hogy ismét csak nekem -, sokszor elegánsabb, sikkesebb, és ha lehet még ilyet mondani vagy írni, hogy női bort tud adni, akkor mondom, mert a hárs nekem olyan, mint a mindig elegáns és tipptopp francia nő. Ha pedig nő készíti – pláne, ha francia -, akkor ez hatványozottan igaz: számomra az ilyen borokban mindig kicsivel több az aprólékos, precíz odafigyelés. Gazdag beltartalom, selymes korty, leheletnyi fa, szunnyadó vulkán; szép és úgy könnyű, akár egy léleknyugtató francia sanzon, amely még arra is képes, hogy megidézze a magyar népzenét.

A kóstolás másnapján hívom Stéphanie-t, újságolom, milyennek találtam a bort, reklamálok, hogy valahogy túl könnyen ürül a palack; azt mondja, ez ilyen. Az egész évjárat most valahogy ilyen. Kedves, napos, jólelkű, simogató, boldog nosztalgikus gyerekkora emlékező – amilyen 2022 nyara is volt.

Leírás

Feszes, elegáns, mondhatni tipikus löszös tokaji hárslevelű.

Az illata déligyümölcsökkel, virágokkal köszön be, majd fehér húsú gyümölcsök, zöldfűszerek és egy cseppnyi méz is bukkan fel benne. A karcsú testet élénk savak repítik és még nagyon enyhe cserességet is érezni rajta. Narancs, mandarin, mangó, alma, őszibarack színezi.

További információk

Szőlőfajta:

hárslevelű

Évjárat:

2022

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tarczal Hárslevelű, Kikelet, 2022” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…