Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Neeem, nem narancsfán. A narancsbornak semmi köze a citrusokhoz, sőt, ahogyan azt a Winefolly vonatkozó fejezete találóan írja, a mimóza koktélhoz sincs. 

Aromaprofil

A narancsborok rendkívül intenzív, ám egyáltalán nem behízelgő aromaprofillal rendelkeznek. Az érlelésből fakadóan jellemzően diós, pörkölt magvas, mézes aromák ölelik körbe a gyümölcsöket, amelyeket igazság szerint fajtája is válogatja, de gyakran trópusi gyümölcsök jelentenek. Lehet benne még egy kis kovászos kenyér zamat, valamint nem ritka, hogy ízben is visszaköszönnek a citrusok. Kicsit olyan, mintha egy savanyú gyümölcssörrel lenne dolgunk. 

Ételpárosítás

Kevés olyan dolog van, ami mellé egy narancsbor nem tűnik optimális választásnak; induljunk ki abból, hogy hol is készítik szívesen! Jól párosítható fűszeres ételek, vagy bármilyen húsféle mellé, illetve Olaszország, Horvátország, de Szlovénia szürkebarát lelőhelyeit is elnézve egyértelmű, hogy a szarvasgombás ételeknek is kiváló kísérőjévé válhat. 

 

Érdekel a téma? 

Itt egy könyv a narancsborokról.

 

Szívesen megkóstolnád, de nem tudod, mit válassz?

Nézz körbe az oldalon, hátha segít eligazodni!