Skip to content Skip to footer

Refošk, Brič

Ft5.000.00

Brič borászat teraszán (Szlovénia) ülve ez már a többedik refosco borom volt, és ezek közül is a többedik, amelyik nagyon szép képet mutatott. Azt hiszem ott döntöttem el, hogy jobban is utána nézek ennek a fajtának, hogy mivel is állok szemben, mert minden bizonnyal érdemes.
A Decanter illusztris 96 pontot adott a bornak, ami majdnem 100, és nekem egy kicsit talán túlzás is. Persze, ki tudja, lehet a zsűrinek ez volt aznapra az utolsó flightja, és a korábbiak egytől egyig nem ütötték meg a fogyasztható kategóriát. Szóval 96-ot lehet nem éri el, de ettől függetlenül is ez egy baromi jó bor. Aszalt meggy vezeti a kortyot, szép, hosszan megmaradó lecsengéssel, kicsit olyan érzésünk lehet, mintha csokiba mártott meggyet ettünk volna meg jóízűen. A bor hozza a szőlőfajta aromajegyeit, különösen hangsúlyos még az ánizsossága, kis hibiszkusszal, csipkebogyóval kiegészülve. Vakon biztosan olasz fajtának tippeltem volna. 91/100

 

Ha érdekel a szőlőfajta, itt nézz körül!

Leírás

Grape variety: Istrian Refosco 100%
Vineyard: Brič Estate
Vine training system: single Guyot
Vintage: 2018

Analytical data

Alcohol: 13,2 vol.%
pH: 3.67
Sugar: 2g/l
Sotal acidity: 5,5g/l

Vinification

hand-picked grapes, macerated for two weeks at temperatures up to 30°C, alcoholic fermentation with help of wild and selected yeasts. Malolactic fermentation done.

Maturation

Two years in used barrique barrels from French oak and one part in stainless still tanks on fine lees.

További információk

Évjárat:

2018

Kóstolás dátuma:

2022. augusztus

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Refošk, Brič” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…