Skip to content Skip to footer

Play White, Feind Pincészet

Ft1.499.00

Portugáliában készítenek 10% alatti alkoholtartalmú fehérborokat, és erről a gyöngyözőről egyből ez ugrott be. A nagymelegben kinek hiányzik, hogy fejbe csapja a bor az embert, mint az ólom, nem igaz? Ebből a Feind tételből viszont egy kis csitcset beszélgetéshez gond nélkül felbonthatunk egy palackkal, pár falatka társaságában nem is eshetne jobban semmi más; de őszintén szólva én a vasárnapi reggelimet is elkísértem egy pohárral belőle.
Kellemesen hívogatóan gyümölcsös, fehér virágos, kiérezni belőle a szőlő csábító aromáját, és mindezt teszi úgy, hogy közben abszolút nem vájlik gejllé. Bár önmagában is buborékos, fröccsként sem utolsó élmény, de azt is el tudom képzelni, hogy az ember felhúzza valami jó kis koktélra, mint ahogy ezt Feindék is javasolják; és ezen ismeretek birtokában azt kell mondanom, hogy a névválasztás is rendkívül frappáns. Nem tudom, hogy a rozé változata milyen lehet – kicsit azért tartok tőle – , ez a bor engem maximálisan meggyőzött, és ha azt nézem, hogy a mai árak mellett gyakorlatilag ingyen kínálják, pedig végképp, különösebb további kutatás után azt mondom, hogy a ma kapható legjobb ár-érték arányú tétel. 88p/100

Leírás

Olyan, amilyennek lennie kell: gyümölcsös, friss, fiatalos. Kitűnő aperitifként, nyári napok frissítőjeként, de koktélokba is érdemes kipróbálni.
  • Jelleg: fehér bor
  • Kiszerelés: 0,75 l
  • Ízvilág: száraz
  • Alkoholtartalom: 12 %
  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10 °C

További információk

Évjárat:

2022

Kóstolás dátuma:

2023. május

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Play White, Feind Pincészet” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…